De Sprookjesweverij verzorgt workshops op maat voor scholen, bibliotheken en culturele instellingen. We maken originele stop-motionfilmpjes rond een sprookje of een verhaal uit de mondelinge traditie.

Tijdens deze workshops brengen we een verteller samen met een groep kinderen.  De kinderen - onder begeleiding van de medewerkers van de Sprookjesweverij - maken een animatiefilm met hun eigen tekeningen, gebaseerd op het leven van de verteller en zijn of haar verhaal. Ouderen en kinderen, van diverse culturele achtergrond, vinden elkaar in een uniek ontmoetings- en maakproces. 

 

De Sprookjesweverij ontwikkelde het concept ism de Warande Turnhout. We maakten een eerste reeks filmpjes met kinderen van VIBO de Ring en de St-Victor basisschool. In het najaar 2015 maakten we nieuwe filmpjes met bib Permeke (Antwerpen) en de St-Elisabeth basischool. Het resultaat wordt plechtig voorgesteld op 20 maart 2016 in de bib Permeke, tijdens het slotfeest van de jeugdboekenweek. Hieronder kunnen jullie alvast de filmpjes bekijken.

 

Verschillende formules zijn mogelijk, afhankelijk van het budget en de duur van de workshops. Maar steeds zorgen we ervoor dat het proces van A tot Z wordt begeleid en dat het resultaat een prachtig filmpje van professionele kwaliteit wordt.  Wil je graag een workshop van de Sprookjesweverij in jouw school of vereninging, of ben je geinteresserd om als niet-professionele verteller mee te werken, neem dan gerust contact op!

De jonge arts en de dood 

verteld door Rita van Overstraeten

Illustraties van de leerlingen van L4A - 2016,

basischool St-Elisabeth. Ism met bib Permeke. 

Willem Wilnie & Willeke Wel
Willem Wilnie & Willeke Wel
Willem Wilnie & Willeke Wel
Willem Wilnie & Willeke Wel

verteld door Lieve Joos.

illustraties van de leerlingen van L4B - 2016,

basischool St-Elisabeth. Ism met bib Permeke. 

Auteur: Meneerzee

De Bijenbruid

verteld door Leila Boukhélif

illustraties van de leerlingen van L3 - 2016,

basischool St-Elisabeth. Ism met bib Permeke.

© 2016 ZEBARBAR