DE MICMAC STUDIO

voor iedereen vanaf 6 jaar

 

De Micmac Studio is een plek waar de stemmen van animatiefilms worden ingesproken. Yamina en Musia zijn twee excentrieke actrices die er werken. 

Met volle moed gaan ze aan de slag met een nieuwe film over de tienjarige Sira.

 

Sira doet - zoals iedereen in haar dorpje - altijd dezelfde dingen.

Van maandag tot vrijdag en in het weekend.

Het leven is er geregeld als een klok. 

Op een dag vraagt Sira zich af waarom dat zo is?

Zeker omdat de Kangoerang, een tovenaar die zogezegd het dorpje beschermt, nogal lijkt te genieten van de macht die hij krijgt door de regels in het dorp. Voor de eerste keer durft Sira het aan die regels niet meer na te volgen. De Kangoerang kan daar absoluut niet tegen en besluit Sira een lesje te leren. 

 

Heeft hij gelijk? Is Sira te ver gegaan? Is een regel goed omdat hij al lang bestaat?

Yamina en Musia hebben hier niet dezelfde mening over. Musia maakt zich kwaad. Ze manipuleert de animatiefilm met haar stem om wraak te nemen op Yamina. Hilarisch, maar niet zonder gevolgen. 

 

De avonturen van Sira en de werkelijkheid van de twee actrices in De Micmac Studio vermengen zich met elkaar. En zo vervaagt de grens tussen de film en de animatiestudio.

 

ZEBARBAR gebruikt de magische wereld van een multimedia studio om aan te tonen hoe makkelijk het is om beelden te manipuleren. Kinderen van vandaag leven in een wereld waarin beelden omnipresent zijn, maar er is helaas weinig aandacht voor het feit dat beelden niet altijd de waarheid vertellen. 

 

Welkom in de legendarisch Micmac Studio! 

Verkoop seizoen 2020-2021 : Thassos

CREDITS

 

Regie : Yamina Takkatz / Spel : Yamina Takkatz, Musia Mwankumi & Sarah Vermeyen / COMPOSITIE : Han Stubbe /Animatie : Gerd De Kinderen / Scenografie & Lichtontwerp : Saskia Louwaard & Katrijn Baetens/  Met dank aan : Aicha Cissé, Johan Petit & Alice Rijs / Tekst rap: Aicha Cissé, Musia Mwankumi  /  Licht herneming: Katrijn Roels

 

Productie: ZEBARBAR & VILLANELLA ISM DE WARANDE met de steun van de Vlaamse Gemeenschap.

© 2016 ZEBARBAR