zebarbarlogoblanc20h.png

PRINS HABBAT

Voor iedereen vanaf 6 jaar

De kleine prins Habbat kent van de wereld alleen de lucht.

Sterren, wolken en vogels zijn zijn enige vrienden.

Zijn vader heeft hem opgesloten in de hoogste toren van het kasteel, zodat hij gerust slapen: zolang de prins zit opgesloten loopt hij geen gevaar!

In zijn kamer is er maar een raam, en dat geeft uit op de hemel.

Maar op een dag ontdekt hij een gaatje in de muur…

Hij kijkt naar buiten en ziet de marktplaats.

Verblind door zoveel schoonheid wil hij de wereld ontdekken.

De volgende nacht ontsnapt hij uit het kasteel, vergezeld door een karavaandrijver die hem naar de woestijn brengt….

Zo begint zijn zoektocht naar vrijheid en geluk. Een zoektocht die hem naar vele avonturen, nieuwe kastelen en gouden kooien zal leiden….

​​

Prins Habbat en het lichtkasteel is een oeroud sprookje, recht naar ons gekomen uit de mond van Berberse grootmoeders. In een hedendaagse bewerking neemt ZEBARBAR je mee op avontuur met deze jonge prins, geleid door zijn onschuld.

 

Met haar tweede productie voor kinderen maakt ZEBARBAR een feeërieke en poëtische voorstelling, aan een hoog tempo en met een wervelende energie, waarin intriges samengaan met dans, burleske sketches en muziek.

 

Live-muziek is alomtegenwoordig en geeft kleur aan de eenzaamheid van de prins, zijn zoektocht en zijn grote uitdaging: ontsnappen uit gevangenschap… Maar eenmaal vrij raakt de hij opnieuw gevangen, in een andere gevangenis. Hoeveel keer moet je ontsnappen om de held van je eigen leven te worden?

14716233_1125216297526327_19338471863432
Yamina Takkatz
Prins Habbat

Credits

Tekst :  Han Stubbe & Yamina Takkatz, met de participatie van Femke Heijens Compositie: Bert Bernaerts /regie : femke heijens & yamina takkatz /spel: Sarah Vermeyen, Tegest Pecht Guido, Yamina Takkatz & Bert Bernaerts /Decors & licht: Sibren Hanssens / Kostuum: Sibren Hanssens / coproductie:      ZEBARBAR en CC Deurne, ism MAF-festival met de steun van Vlaamse Gemeenschap & de stad Antwerpen