zebarbarlogoblanc20h.png

ZEBARBAR wil dat kinderen zich kunnen herkennen in helden om wat ze doen en denken, los van afkomst en kleur. Het theatergezelschap o.l.v. Yamina Takkatz maakt beeldend muziektheater voor een jong publiek, met een focus op grootstedelijke thema's. Takkatz gaat op zoek naar verbinding. Ze vertrekt hiervoor vanuit haar eigen achtergrond maar onderzoekt ook doelbewust het universele binnen haar eigen verhaal. 

Sinds 2021 is ZEBARBAR artiest in residence bij de Studio
 

 
DSC_7761.jpg

Yamina Takkatz is artistiek leider van ZEBARBAR. Afkomstig uit de Parijse banlieue Drancy kwam ze in het 2000 naar Belgie.

In 2013 maakte ze de kindervoorstelling ‘Lounja en de Tseriel’, de eerste voorstelling van ZEBARBAR.  

Recent speelt Yamina Takkatz in de film 'The shift' regie van Alessandro Tonda.  Haar werk raakt steeds meer geïnspireerd door de trans-generationele thematiek. Sinds 2020 onderzoek ze de sluimerende impact van trauma’s gelieerd aan mensen met een migratieachtergrond

 

 

IMG_0470.jpg

Han Stubbe is muzikant en componist. Hij verwierf bekendheid als oprichtend lid en klarinettist van het Antwerpse ensemble DAAU. Daarnaast werkt hij als componist aan tal van theater- en dansvoorstellingen (Toneelhuis, KC Nona, C-mine, Intro In Situ, WC Zuiderpershuis, T.R.A.S.H).
In 2011 werkte hij samen met Yamina Takkatz voor de creatie van Lounja & de Tseriel.